Zato volim ponekad sama ispeći kruh i to integralni s crnim i graham (cjelovito zrno) brašnom, uz dodatak maslinovog ulja, soli i svježeg kvasca. Razlika u okusu i mirisu...neopisiva.
recept:
1 kg brašna- integralno
4 dag svježeg kvasca
4 žlice maslinovog ulja
sol
voda
Zamjesiti kruh pa ga pustiti da kisa desetak minuta.....premijesiti ga, oblikovati i staviti na tepsiju...pokriti krpom i pustiti da kisa još pedeset minuta,... premazati maslinovim uljem pa peći u ugrijanoj pećnici na 200C oko 30 minuta..
Ma nema do domaćeg... super ti je! :)
OdgovoriIzbrišiIzgleda vrlo primamljivo! Ja isto volim napraviti sama hljeb i pizzu, koristim svoj, prirodni kvasac već više od godinu dana. Probaj ga napraviti, ima puno recepata na internetu, sigurno će ti se dopasti!
OdgovoriIzbrišiOvakav kruh je uvijek dobrodosao; okrugao i velik - podsjeca na djetinjstvo!
OdgovoriIzbrišidomaće je domaće....hvala vam drage moje!!!
OdgovoriIzbrišijako dobro :)
OdgovoriIzbriši