Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.

29. lis 2013.

kruh naš svagdanji..........


 kakav kruh kupujemo i kakav kruh jedemo, ne treba puno pričati. Svima nam je jasno... Kao dijete sam živjela odmah pored tvornice kruha i još uvijek se sjećam mirisa  svježe pečenog kruha...mmmm. Takvog mirisa danas više nema  iako je u gradu pekarnica na svakom koraku.
Zato volim ponekad sama ispeći kruh i to integralni s  crnim i graham (cjelovito zrno) brašnom, uz dodatak maslinovog ulja, soli i svježeg kvasca.  Razlika u okusu i mirisu...neopisiva.




recept:

1 kg brašna- integralno
4 dag svježeg kvasca
4 žlice maslinovog ulja
sol
voda

Zamjesiti kruh pa ga pustiti da kisa desetak minuta.....premijesiti ga, oblikovati i staviti na tepsiju...pokriti krpom i pustiti da kisa još pedeset minuta,... premazati maslinovim uljem pa peći u ugrijanoj pećnici na 200C oko 30 minuta..




Broj komentara: 5:

  1. Ma nema do domaćeg... super ti je! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Izgleda vrlo primamljivo! Ja isto volim napraviti sama hljeb i pizzu, koristim svoj, prirodni kvasac već više od godinu dana. Probaj ga napraviti, ima puno recepata na internetu, sigurno će ti se dopasti!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovakav kruh je uvijek dobrodosao; okrugao i velik - podsjeca na djetinjstvo!

    OdgovoriIzbriši
  4. domaće je domaće....hvala vam drage moje!!!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...