koja se doslovno topi u ustima...
Za biskvit je potrebno:
9 jaja
150g oraha
150g brašna
200g šećera
2 vanilin šećera
Postupak...., standardno:
Miksati žumanjke, šećer i vaniliju dok se šećer skroz ne otopi i smjesa postane kremasta.Od bjelanjaka napraviti snijeg pa ga naporedo s brašnom i orasima dodavati u smjesu od žumanjaka .Lagano mješati potkopavajući da smjesa za biskvit ostane pjenasta. Pećnicu ugrijati na 180C pa biskvit peći oko 30 - 35 min. u tepsiji promjera 30 cm. obloženu papirom za pečenje.
Krema:
3 dcl mlijeka
220 g mljevenih oraha
220 g maslaca
220 g šećera u prahu
4 žlice kristalnog šećera
2 vanilije
rum
U teću staviti mlijeko, kristal šećer i orahe pa kuhati dok se smjesa ne zgusne. Pustiti da se skroz ohladi. U hladno dodati maslac koji je predhodno dobro izmiksan sa šećerom u prahu, dobro izmješati pa staviti u frižider da se stisne. Ohlađeni biskvit izrezati na tri ili još bolje četiri lista, poprskati rumom pa premazati kremom, ukrasiti pa u frižider.
Lijep pozdrav.
Dugo već nisam vidjela i jela tortu od oraha. Nekako je "izgustirana" u mom okruženju. Tvoja izgleda njami,njami i fantastično si je poslikala.
OdgovoriIzbrišiOvaj kolač, tj. torta super izgleda, ali to je za mene prekalorično, 9 jaja, pa toliko oraha i šećera.. Mi volimo slatko, ali ipak pazimo da ne bude prejako za nas. :)
OdgovoriIzbrišiE ovo je za mene pravo!Ja volim ovakve torte, moj muž voli onako sa voćem, pudingom,..ma meni to nije torta. Volim dobar kalorični zalogaj!
OdgovoriIzbrišiBez brasna, sa mnogo oraha - jednostavno se MORA isprobati. Divna!
OdgovoriIzbrišiSamo jedna rec-savrseno!
OdgovoriIzbrišiOva torta je divna to znam sigurno! Podseća me na neko vreme davno kada su bile obavezne na veseljima i slavama !Bravo Melanzana ,vešte ruke nema šta! Pozdrav .
OdgovoriIzbrišiRadila sam po tvom receptu, "nestala" je odmah!!! Hvala!
OdgovoriIzbrišiHvala drage moje na lijepim komentarima.
OdgovoriIzbriši