Špinat sam "bacila" na maslinovo ulje, posolila, pa kratko dinstala dok nije uvenuo. Kad se malo prohladio, odlila sam višak tekućine pa dodala još malo ulja i češnjaka. Stavila špinat na pijat pa na nj' dodala žlicu ličke base...
Jaja sam poširala u vrućoj vodi uz dodatak malo soli i žličice octa, tako što sam ga razbila na mali pijatić pa ga lagano spustila u vruću vodu na nekoliko minuta da se bjelanjak zgruša. Voda ne smije kuhati, najbolje je teću staviti samo jednim dijelom na laganu vatru. Jaja kuhati jedno po jedno... Kad je jaje gotovo izvadila sam ga šupljikavom žlicom pa na kratko uronila u hladnu vodu i to je to...
...savršeno mila...lagano i fino...za zdrav doručak...ili marendu...iako volim špinat, nekako bih se ipak za blitvu odlučila...ja sam "blitvin fan"...gdje god vele špinat, ja stavljam blitvu, to je već za zabrinuti se...:)))
OdgovoriIzbriši...sve najbolje želim povodom Uskrsa, sa zakašnjenjem...nisam niti ja stigla svim dragim ljudima čestiti, ali nikad kasno nije za lijepe misli...:))
...lijep pozdrav ostavljam...:)
Svidilo bi mi se sigurno!
OdgovoriIzbrišiIzgleda vrlo primamljivo!
OdgovoriIzbrišiCesto su najjednostavnija jela najbolja; nije da je posirano jaje jednostavno skuhati - pokusala sam samo jednom i zakljucila da je to za one strpljivije.
OdgovoriIzbrišiKoje krasne slike, perfektno skuhano jaje. Super.
OdgovoriIzbrišiImaš prekrasan blog, super recepti i jako lijepe slike.
IzbrišiHvala vam drage moje!!!!
OdgovoriIzbrišiThose eggs look so delicious! We don't get deep orange yolks like that in our eggs here.
OdgovoriIzbrišiBravo za domaćicu ,svi komplimenti ...
OdgovoriIzbrišiKrasne, pozdrav z Polska :)
OdgovoriIzbrišiVolim poširana jaja, ali ih sama nikad nisam radila. Moram priznati i da prvi put vidim ovako lijepa. "nerasuta", glatkog bjeljanjka
OdgovoriIzbriši