Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.

22. srp 2013.

marmelada od breskvi




Na 4 kg očišćenih i narezanih breskvi dodala sam 1,20 kg šećera i sok od dva limuna. Kuhala sam nešto više od ure, na laganoj vatri. Pred kraj sam pola izmiksala štapnim mikserom.




Vrućom marmeladom sam punila tegle koje sam prethodno dobro oprala pa grijala pola sata u pećnici na 150C, zatvorila sa prokuhanim poklopcima pa tegle okrenula naopako oko desetak minuta.








Broj komentara: 8:

  1. Meni jedna od najdrazih marmelada; tvoja ima savrsenu teksturu i boju!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga i ja je obožavam.... a miriše da je milina!!!!

      Izbriši
  2. Domaće marmelade su nešto najbolje! Od marelica mi je osobno najdraža :)) Tvoja izgleda savršeno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasna marmelada. A tek ona od maraške iz prošlog posta mmmmm prefina!
    U stvari bi se teško mogla odlučiti koja bi mi bila draža.
    Nema ljepše nego po zimi otvoriti teglicu domaćeg pekmeza. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daaaa... otvoriš je zimi a iz nje se ćuti miris ljeta...

      Izbriši
  4. Marmelada od bresaka ima okus po samom ljetu!!!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...