Božićni i Novogodišnji blagdani ne idu bez ovih slasnih domaćih kolača.
Evo kako su meni ispali.
Zamjesiti tjesto od
1 kg brašna
0,20 kg šećera
0,04 kg kvasa
0,25 l mlika
4 jaja
malo soli
0,16 kg maslaca
korica limuna
Tjesto razdjeliti na četiri djela pa pustiti da kisa, tanko razvaljati, premazati sa filom pa ga pustiti da još odstoji. Peći u ugrijanoj pećnici na 180C oko 40 min. Kad je pečen premazati ga otopinom šećera i vode pa ga još na pet minuta vratiti u pećnicu da dobije lijepu boju.
Za fil:
0,20 kg oraha
1vanilin šećer
6 žlica šećera
korica limuna
0,10 l mlijeka
rum
Zakuhati mlijeko sa šećerom i vanilijom pa u vruće dodati mljevene orahe, koricu limuna i rum.
Njami njami-slasno izgledaju!Odlična ideja za napraviti čim prođu ove zimske slavske trpeze...
OdgovoriIzbrišiHvala ti na posjeti.
OdgovoriIzbrišiNema te nešto u zadnje vrijeme,nedostatak vremena ili ideja????
Pozdrav do sljedećeg posta.
Harika...Çok güzel görünüyorlar....:)
OdgovoriIzbrišiSavršeno izgleda,verujem da je i ukusno!Obožavam mak:))
OdgovoriIzbriši