Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.

7. sij 2011.

orahnjača - makovnjača

 Božićni i Novogodišnji blagdani ne idu bez ovih slasnih domaćih kolača.
Evo kako su meni ispali.
Zamjesiti tjesto od
1 kg brašna
0,20 kg šećera
0,04 kg kvasa 
0,25 l mlika
4 jaja
malo soli
0,16 kg maslaca
korica limuna
Tjesto razdjeliti na četiri djela pa pustiti da kisa, tanko razvaljati, premazati sa filom pa ga pustiti da još  odstoji. Peći u ugrijanoj pećnici na 180C oko 40 min. Kad je pečen premazati ga otopinom šećera i vode pa ga još na pet minuta vratiti u pećnicu da dobije lijepu boju. 
 Za fil:                 
                   0,20 kg oraha                   
                        1vanilin šećer                        
6 žlica šećera
korica limuna
0,10 l mlijeka
rum

Zakuhati mlijeko sa šećerom i vanilijom pa u vruće dodati mljevene orahe, koricu limuna i rum.
dobro izmješati i pustiti da se ohladi.Isto napraviti i s makom.


4 komentara:

  1. Njami njami-slasno izgledaju!Odlična ideja za napraviti čim prođu ove zimske slavske trpeze...

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti na posjeti.
    Nema te nešto u zadnje vrijeme,nedostatak vremena ili ideja????
    Pozdrav do sljedećeg posta.

    OdgovoriIzbriši
  3. Harika...Çok güzel görünüyorlar....:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Savršeno izgleda,verujem da je i ukusno!Obožavam mak:))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...