Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.


10. stu 2013.

pita od jabuka...

..banana, oraha i brusnice...ili -ono što nađete po kužini i frižideru..  mjere su za okruglu tepsiju od 30cm, ja uvijek radim duplu dozu pa pečem u tepsiji od 34x 40cm.




 za biskvit :

2 jaja
1 jogurt
1 šalica ( od jogurta)  šećera
1/2 šalice ulja
1 šalica glatkog brašna
1 šalica oštrog brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Izmiksati cijela  jaja, šećer i vaniliju dok se šećer ne rastopi, zatim dodati ulje i jogurt...miksati... dodati brašno i prašak za pecivo pa dobro izmiksati i pustiti sa strane dok se ne napravi nadjev.





 za nadjev:

1 kg jabuka
1 banana
2 žlice brusnica ili grožđica
2 žlice grubo nasjeckanih oraha
veliku žlicu cimeta

Naribati jabuke pa ocijediti višak soka, bananu narezati na manje kockice, dodati brusnice, orase i cimet. Na podmazanu i brašnom posutu tepsiju izliti pola smjese za biskvit, poslagati nadjev, poravnati pa preliti ostatkom smjese za biskvit, poravnati žlicom pa staviti peći u ugrijanu pećnicu na 180C oko pola sata.





3 komentara:

  1. Uvijek dobrodosli ovakvi recepti; moze u njih sta god imas, a ukusni...

    OdgovoriIzbriši
  2. Lijep pozdrav! Ukoliko želite razmijeniti baner/link sa nama (http://www.kakosmrsaviti.net) jednostavno nam se javiti i odradit ćemo to. Inače stranica bilježi dnevni promet od 200 posjeta dnevno i 500~600 otvorenih stranica dnevno.
    Svakako se javite ako ste zainteresirani, Vaš link stavljamo u footer "prijatelji portala" također i u zanimljivi linkovi! Javite nam se na ovaj mail: marin_vranjes[et]yahoo.com
    Pozdrav i svako dobro
    Marin

    OdgovoriIzbriši


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...