Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.


22. sij 2011.

puretina i domaći rezanci



Osnovni recept za rezance je : na jedno jaje ide 0,10kg brašna(pola glatko, pola oštro) i 1 žlica maslinova  ulja.
Ja sam ih napravila od 5 jaja, 0,50kg brašna i 3 žlice ulja.

Za umak je potrebno:
0,70kg  puretine- zabatak
2 kapule
3 češnja češnjaka
peršin
selen
3 mrkve
0,30kg šampinjona
maslinovo ulje
sol, papar, vegeta
bjelo vino
šalša ili pelati
parmezan




 Na ulju izdinstati kapulu, zatim dodati  naribanu mrkvu, češnjak, selen i peršin. Kad je sve izdinstano dodati na komadiće narezanu puretinu, posoliti, popapriti i dodati malo vegete.




Dinstati desetak minuta pa dodati vino, šalšu i narezane šampinjone . Podliti juhom ili vodom.
Kuhati na laganoj vatri.




 Rezance kuhati u slanoj vodi. Procjediti pa dodati u gotovi umak. Posuti peršinom i parmezanom.



2 komentara:

  1. aj, nisam trebala sad tu završiti. Uhvatila me neka glad. Ovo izgleda slasno, njama
    pozdrav i hvala na posjeti

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicno, hvala na ovim ukusnim idejama!

    OdgovoriIzbriši


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...