Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.


2. kol 2013.

liker od maraške






maraške i šećer držati na suncu četrdesetak dana...

 



...procijediti pa dobiveni sok pomiješati sa rakijom...






...zatim obavezno probati kako je ispalo........





...u dvoje, naravno....






....živili vi meni!!!!!!



Broj komentara: 9:

  1. Najbolji nacin; nekada davno (kao djevojcica) sam i ja tako radila...Bude savrsenog okusa!

    OdgovoriIzbriši
  2. Da, da, to je to! Pravi domaći liker od osunčanih maraški.
    Ima divnu boju, a o okusu ne trebam ni komentirati, samo nazdraviti!
    Ja bi prvo posegnula u ovu zdjelicu, višnje iz likera su mi tako fineeee mmmm:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nominovala sam Vas za igricu! http://marijinislatkisi.blogspot.com/2013/08/igrica.html Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  4. Me encanta este licor siempre lo preparo con cerezas ácidas llamadas guindas y con aguardiente hecho de uvas....luce super bonito y exquisito,saludos.

    OdgovoriIzbriši
  5. ...što učiniti, ako nam je liker kojeg smo dobili na ovakav način prejak...postoji li način ili nešto s čime bi ga mogli razrijediti, a da pritom ne izgubimo punoću okusa...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako misliš na jačinu zbog rakije, bilo bi dobro skuhati šećernog sirupa (pola vode- pola šećera)pa dodati u liker....Na litru likera staviti oko 2dl sirupa.
      Možda bi bilo dobro prokuhati zaleđene maraške, bez špica, i šećer pa sve izmiksari, procijediti...eto to je sve što mi pada na pamet.

      Izbriši
    2. ...točno to, mislio sam na jačinu koju liker dobije zbog velikog postotka alkohola kojeg rakija sadrži, no pretpostavljam da bi dodavanjem šećernog sirupa još više povećali postotak alkohola u likeru ili griješim...

      ...u svakom slučaju, zahvaljujem na prijedlogu....:)

      Izbriši


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...