Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.


22. srp 2013.

marmelada od maraške








3 kg višnje maraške bez koštica
0,50 kg šećera ( ko voli slađe, može i do 1 kg. )
3 vanilin šećera
1 žlica cimeta
0,10  l crnog vina


Sve sastojke staviti u lonac i kuhati na laganoj vatri stalno miješajući dok se ne zgusne. Vruću marmeladu lijevati u vruće teglice koje su se grijale u pećnici na 100 C oko pola sata.

Teglice odmah zatvoriti prokuhanim poklopcima pa ih okrenuti naopako nekih desetak minuta........






 

Broj komentara: 7:

  1. Izgleda fantasično! Nikad nism stavljala vino u marmeladu, ali mi se ideja jako dopada, probaću :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Divna boja i svidja mi se sto ne sadrzi mnogo secera + naucila sam da su to tresnje (jer nisam znala, dok nisam 'izguglala')

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znaš kako se kaže... manje je više...
      Maraška je vrsta višnje koja se uzgaja kod nas samo na području Dalmacije- zadarsko područje.Od nje(koštica) se radi i poznati liker Maraskino.

      Izbriši
  3. Vjerujem da je jako jako fino :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hola, me gusto mucho tu blog, me quedo por aqui, y te invito a que visites el mio http://madamenaroa.blogspot.com/, saludos desde Uruguay

    OdgovoriIzbriši


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...