Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.

22. srp 2013.

marmelada od maraške





3 kg maraški bez koštica 
0,50 kg šećera (ko voli slađe može i do 1kg)
3 vanilin šećera
1 žlica cimeta
0,10 l crnog vina





Sve skupa staviti u teću i kuhati na lagano, stalno miješajući, dok se ne zgusne.Vruću marmeladu uliti u vruće tegle koje su  se grijale u pećnici na 150C oko pola sata..

Tegle zatvoriti prokuhanim poklopcima pa ih okrenuti naopako nekih desetak minuta.






Broj komentara: 7:

  1. Izgleda fantasično! Nikad nism stavljala vino u marmeladu, ali mi se ideja jako dopada, probaću :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Divna boja i svidja mi se sto ne sadrzi mnogo secera + naucila sam da su to tresnje (jer nisam znala, dok nisam 'izguglala')

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znaš kako se kaže... manje je više...
      Maraška je vrsta višnje koja se uzgaja kod nas samo na području Dalmacije- zadarsko područje.Od nje(koštica) se radi i poznati liker Maraskino.

      Izbriši
  3. Vjerujem da je jako jako fino :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hola, me gusto mucho tu blog, me quedo por aqui, y te invito a que visites el mio http://madamenaroa.blogspot.com/, saludos desde Uruguay

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...