Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.

13. tra 2013.

ferrero rocher



evo kako je meni ispala....









sastojke mjeriti šalicom od 2 dcl.....

biskvit......

1.5 šalica  kristal šećera
1 šalica  oštrog brašna
1 šalica glatkog brašna
3/4 šalice kakaa
1 1/2 žličica praška za pecivo
1 1/2 žličica sode bikarbone
3 jaja
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
1 vanilin šećer
 1/2 šalice vruće vode




priprema biskvita..standardno....

Sve mokre sastojke izmiksati pa dodati u suhe sastojke...osim vruće vode.
Dobro izmiksati  pa na kraju uliti vruću vodu pa još malo promiješati.
Peći oko 35min u ugrijanoj pećnici na 180C.


   


















krema...


400 g nutele
500 g mascarponea
300 g poprženih pa samljevenih lješnjaka....(pola samliti  malo krupnije)
3 velike žlice šlaga


Izmiješajte nutelu, malo šlaga i mascarpone pa dodajte lješnjake( ostavite malo za dekoraciju)
Biskvit prerežite na pola, premažite kremom, pokrijte drugim listom biskvita pa cijelu tortu premažite izvana,
ukrasite pa s njom u frižider.
Torta je savršena !!!!!




Broj komentara: 9:

  1. Savršeno izgleda,verujem da se topi u ustima!
    Definitivno je svaki otpor uzaludan:))
    Veliki pozdrav!:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Savrsenstvo...cokolada, nutela, ljesnici...

    OdgovoriIzbriši
  3. ¡Deliciosa!
    Besos desde España

    OdgovoriIzbriši
  4. It looks beautiful, elegant and chocolate -
    great cake and recipe, please!
    Greetings and compliments, Diana

    OdgovoriIzbriši
  5. Esta para chupase los dedos.

    Un saludo desde Madrid

    OdgovoriIzbriši
  6. Verrebbe voglia di prenderne una fetta!! Un abbraccio...ciao

    OdgovoriIzbriši
  7. PO mom ukusu ...kremasto ,čokoladno i domaćinski ! Svaka čast domaćice !!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Mi hija adora este pastel se ve muy delicioso y lindo perfecta combinación,saludos y abrazos.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...