Evo kako Melanzana sprema melanzane. Dakle, melanzane narezati na ploške pa nožem površinski zarezati mrežu.Ploške prokuhati u slanoj vodi 3-4min.
Kuhati po par komada da se ne izlome pri vađenju.
Prokuhane stavljati na kuhinjski papir da upije višak vode.
Kad su hladne posipati tvrdim naribanim sirom(paškim,livanjskim i sl.),popapriti pa preklopiti.
i slagati u nauljenu tepsiju.
Posipati sa još malo sira pa preliti unaprijed
spremljenom šalšom. Zapeći deset do petnaest min. na 200C. Posipati parmezanom i dobar tek.
Mljac,mljac! Slike su prekrasne, recept za isprobati. Zapravo gladna sam od gledanja....au koliko je sati-ne idem jesti.
OdgovoriIzbrišiI ja ih najprije kuham...Tako ne upiju mnogo masnoce! Odlican prilog, mada moze i samo za lagan rucak.
OdgovoriIzbrišiHvala drage moje cure..
OdgovoriIzbrišiĆao