biskvit:
5 žlica šećera
5 jaja
0,08 kg oraha
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
0,10 kg čokolade
lisnato tijesto
Razvaljati pa ispeći lisnata tijesta.
Miksati šećer i žumanjke, dodati brašno i prašak za pecivo, rastopljenu čokoladu i mljevene orahe. Dodati snijeg od bjelanjaka pa potkopavajući žlicom lagano izmiješati. Peći u ugrijanoj pećnici na 180*C oko 20 min. u velikoj tepsiji (36x42 cm ).Pečeni biskvit poprskati rumom.
krema:
1 l mlijeka
7 žlica oštrog brašna
0,20 kg šećera
2 vanilije
0,15 kg maslaca
Brašno skuhati u mlijeku pa pustiti da se ohladi.
Maslac, šećer i vaniliju pjenasto izmiksati.
Dodati u hladnu kremu pa još sve dobro izmiksati.
Na kraju dodati malo soka od limuna.
Lisnato tijesto staviti u tepsiju pa premazati polovicom kreme, dodati ohlađeni biskvit, premazati ga ostatkom kreme pa pokriti drugim lisnatim tijestom.
Jednostavno a tako dobro....mljacccc...
Mmm, primamljivo!
OdgovoriIzbrišiUna receta estupenda, riquisima.
OdgovoriIzbrišiBesos desde España
hvala draga Marta....
IzbrišiOvakvi slojeviti (pa jos hrskavi) kolaci uvijek divno izgledaju i brzo nestanu...
OdgovoriIzbrišimmmmm... fino....ali komplicirano (meni) Tebi je to uspjelo ko od šale :))
OdgovoriIzbriši...kako mi je samo drago što si nam se vratila!!!! ...:))))
OdgovoriIzbriši...jelin kolač obožavam samo ga radim drugačije...u biskivt ne stavljam čokoladu i orahe nego samo lješnjake...ali moram probati i na ovaj način... :)
...veselim se tvojim novim receptima i tome što se ponovo čitamo i družimo... pusa!...pozdrav ti ostavljam... :)))
Meni je draže što ponovo pišeš no ovi kolači ...njih bi trebala preskakati no ,nekako mi teško ide skakanje:)Veliki pozdrav
OdgovoriIzbrišiHvala drage moje....
OdgovoriIzbriši