Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.


15. kol 2011.

pečene breskve

  kako ih ja radim..
Breskve operem, prerežem na pola pa izvadim košticu. Polovice lagano izdubim, "meso" breskvi zgnječim , dodam mljevene orahe, šećer, krušne mrvice, rum i maraskino. Sve dobro izmiješam pa dobivenom smjesom  napunim breskve. Gornjim  sam polovicama  koricu zarezala u križ pa lagano preklopila prema van.                               



Poslažem ih u posudu  pospem sa dosta šećera a na dno ulijem  otprilike 1 dl vode.
Tako pripremljene stavim peći u pećnicu zagrijanu na 180C oko 35-40 min.Za vrijeme pečenja
nekoliko puta ih zalijevam nastalim sokom.
Poslužila sam sa šlagom, dobro paše i sladoled, dakako.....


 



            





3 komentara:

  1. Ovo izgleda predivno i jaaako primamljivo, sad bi mi baš dobro došlo!! Hvala za recept!

    OdgovoriIzbriši
  2. moram probat... breskvi imamo ko u prići... samo orahe treba čistit... to će seka :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Primamljivo izgleda! Moram probati! Nema čokolade???

    OdgovoriIzbriši


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...