Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.

1. velj 2011.

juha od buče

ili od tikve, kaže se kod nas u Dalmaciji.

Tikvu očistiti od sjemenki, oprati je pa narezati na kockice. Na maslinovo ulje staviti kockice tikve, dvije mrkvice i dva zrna češnjaka pa dinstati oko deset minuta na laganoj vatri. Dodati vodu ili juhu od povrća, posoliti i popapriti.
Kuhati dok ne omekša pa izmiksati štapnim mikserom.


Ako volite pikantniju juhu, možete dodati malo ljute papričice ili još bolje malo naribanog đumbira. Uz ovu juhu ide i narezana mlada ljutika.
Kockice kruha popržiti na malo maslinova ulja uz zrno češnjaka. Tako pripremljen kruh super ide uz ovu juhu. 

3 komentara:

  1. Svi jako hvale ovu juhu, a ja nikako da probam je napraviti. Evo pratim te i tu i hvala na savjetu nadam se da mi se sad ponovno vidi blog u profilu. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam puno čula o juhi od bundeve ali nikad nisam probala napraviti. Je da ja volim papati i da meni sve izgleda fino al ova krem juhica mi baš izgleda MLJAC :)

    OdgovoriIzbriši
  3. ...samo ću napisati: savršenstvo bez mane i to baš ova sa ljutim papričicama ili đumbrom :) ... no ovo piše osoba koja je luda za juhama... ;) :) :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...