ili od tikve, kaže se kod nas u Dalmaciji.
Tikvu očistiti od sjemenki, oprati je pa narezati na kockice. Na maslinovo ulje staviti kockice tikve, dvije mrkvice i dva zrna češnjaka pa dinstati oko deset minuta na laganoj vatri. Dodati vodu ili juhu od povrća, posoliti i popapriti.
Kuhati dok ne omekša pa izmiksati štapnim mikserom.
Ako volite pikantniju juhu, možete dodati malo ljute papričice ili još bolje malo naribanog đumbira. Uz ovu juhu ide i narezana mlada ljutika.
Kockice kruha popržiti na malo maslinova ulja uz zrno češnjaka. Tako pripremljen kruh super ide uz ovu juhu.
Svi jako hvale ovu juhu, a ja nikako da probam je napraviti. Evo pratim te i tu i hvala na savjetu nadam se da mi se sad ponovno vidi blog u profilu. :D
OdgovoriIzbrišiI ja sam puno čula o juhi od bundeve ali nikad nisam probala napraviti. Je da ja volim papati i da meni sve izgleda fino al ova krem juhica mi baš izgleda MLJAC :)
OdgovoriIzbriši...samo ću napisati: savršenstvo bez mane i to baš ova sa ljutim papričicama ili đumbrom :) ... no ovo piše osoba koja je luda za juhama... ;) :) :)
OdgovoriIzbriši