Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.


21. ruj 2013.

marmelada od šljiva

najjednostavniji recept:



šljive operem i povadim špice....



Na  5kg. očišćenih šljiva stavim 1 kg. šećera i jedan vanilin šećer..... promiješam i stavim peći u pećnicu  ( poklopljeno) na 200C oko 1 sat.
Nakon toga teću stavim na špaker i pomalo kuham dalje, često miješajući, oko 1 sat ili dok se marmelada ne zgusne. Jedan dio izmiksam štapnim mikserom (jednu trećinu), volim kad ima komadića šljiva u marmeladi. Kratko prokuham i to je to...



zatim najvažnije...degustacija...




Dobro oprane teglice stavim grijati u pećnicu na 100C oko pola sata. Vruću marmeladu stavljam u vruće teglice, zatvorim poklopcima koje sam kratko prokuhala pa teglice okrenem na poklopce (desetak minuta).  Nakon toga ih poslažem i pokrijem stolnjakom da se polagano hlade do sutradan.



2 komentara:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...