3 kg višnje maraške bez koštica
0,50 kg šećera ( ko voli slađe, može i do 1 kg. )
3 vanilin šećera
1 žlica cimeta
0,10 l crnog vina
Sve sastojke staviti u lonac i kuhati na laganoj vatri stalno miješajući dok se ne zgusne. Vruću marmeladu lijevati u vruće teglice koje su se grijale u pećnici na 100 C oko pola sata.
Teglice odmah zatvoriti prokuhanim poklopcima pa ih okrenuti naopako nekih desetak minuta........
Izgleda fantasično! Nikad nism stavljala vino u marmeladu, ali mi se ideja jako dopada, probaću :)
OdgovoriIzbrišiprobaj, super je!!
IzbrišiDivna boja i svidja mi se sto ne sadrzi mnogo secera + naucila sam da su to tresnje (jer nisam znala, dok nisam 'izguglala')
OdgovoriIzbrišiZnaš kako se kaže... manje je više...
IzbrišiMaraška je vrsta višnje koja se uzgaja kod nas samo na području Dalmacije- zadarsko područje.Od nje(koštica) se radi i poznati liker Maraskino.
Vjerujem da je jako jako fino :)
OdgovoriIzbrišiHola, me gusto mucho tu blog, me quedo por aqui, y te invito a que visites el mio http://madamenaroa.blogspot.com/, saludos desde Uruguay
OdgovoriIzbrišiPrekrasno izgleda :)
OdgovoriIzbriši