Na 4 kg očišćenih i narezanih breskvi dodala sam 1,20 kg šećera i sok od dva limuna. Kuhala sam nešto više od ure, na laganoj vatri. Pred kraj sam pola izmiksala štapnim mikserom.
Vrućom marmeladom sam punila tegle koje sam prethodno dobro oprala pa grijala pola sata u pećnici na 150C, zatvorila sa prokuhanim poklopcima pa tegle okrenula naopako oko desetak minuta.
Meni jedna od najdrazih marmelada; tvoja ima savrsenu teksturu i boju!
OdgovoriIzbrišiHvala draga i ja je obožavam.... a miriše da je milina!!!!
IzbrišiDomaće marmelade su nešto najbolje! Od marelica mi je osobno najdraža :)) Tvoja izgleda savršeno!
OdgovoriIzbrišiHvala Marinice...
IzbrišiKrasna marmelada. A tek ona od maraške iz prošlog posta mmmmm prefina!
OdgovoriIzbrišiU stvari bi se teško mogla odlučiti koja bi mi bila draža.
Nema ljepše nego po zimi otvoriti teglicu domaćeg pekmeza. :)
Daaaa... otvoriš je zimi a iz nje se ćuti miris ljeta...
IzbrišiMarmelada od bresaka ima okus po samom ljetu!!!
OdgovoriIzbrišiSuper ti je i ova. Lipoo! :)
OdgovoriIzbriši