Da, da, to je to! Pravi domaći liker od osunčanih maraški. Ima divnu boju, a o okusu ne trebam ni komentirati, samo nazdraviti! Ja bi prvo posegnula u ovu zdjelicu, višnje iz likera su mi tako fineeee mmmm:)
...što učiniti, ako nam je liker kojeg smo dobili na ovakav način prejak...postoji li način ili nešto s čime bi ga mogli razrijediti, a da pritom ne izgubimo punoću okusa...
Ako misliš na jačinu zbog rakije, bilo bi dobro skuhati šećernog sirupa (pola vode- pola šećera)pa dodati u liker....Na litru likera staviti oko 2dl sirupa. Možda bi bilo dobro prokuhati zaleđene maraške, bez špica, i šećer pa sve izmiksari, procijediti...eto to je sve što mi pada na pamet.
...točno to, mislio sam na jačinu koju liker dobije zbog velikog postotka alkohola kojeg rakija sadrži, no pretpostavljam da bi dodavanjem šećernog sirupa još više povećali postotak alkohola u likeru ili griješim...
...u svakom slučaju, zahvaljujem na prijedlogu....:)
Najbolji nacin; nekada davno (kao djevojcica) sam i ja tako radila...Bude savrsenog okusa!
OdgovoriIzbrišiBuona domenica...ciao
OdgovoriIzbrišiDa, da, to je to! Pravi domaći liker od osunčanih maraški.
OdgovoriIzbrišiIma divnu boju, a o okusu ne trebam ni komentirati, samo nazdraviti!
Ja bi prvo posegnula u ovu zdjelicu, višnje iz likera su mi tako fineeee mmmm:)
Nominovala sam Vas za igricu! http://marijinislatkisi.blogspot.com/2013/08/igrica.html Pozdrav!
OdgovoriIzbrišiHvala ti lijepa!!!!
IzbrišiMe encanta este licor siempre lo preparo con cerezas ácidas llamadas guindas y con aguardiente hecho de uvas....luce super bonito y exquisito,saludos.
OdgovoriIzbriši...što učiniti, ako nam je liker kojeg smo dobili na ovakav način prejak...postoji li način ili nešto s čime bi ga mogli razrijediti, a da pritom ne izgubimo punoću okusa...
OdgovoriIzbrišiAko misliš na jačinu zbog rakije, bilo bi dobro skuhati šećernog sirupa (pola vode- pola šećera)pa dodati u liker....Na litru likera staviti oko 2dl sirupa.
IzbrišiMožda bi bilo dobro prokuhati zaleđene maraške, bez špica, i šećer pa sve izmiksari, procijediti...eto to je sve što mi pada na pamet.
...točno to, mislio sam na jačinu koju liker dobije zbog velikog postotka alkohola kojeg rakija sadrži, no pretpostavljam da bi dodavanjem šećernog sirupa još više povećali postotak alkohola u likeru ili griješim...
Izbriši...u svakom slučaju, zahvaljujem na prijedlogu....:)