tanko tijesto:
0,30 kg brašna
2 žlice ulja
1 žlica kvasine
1,5 dl mlake vode
malo soli
nadjev:
1 kg jabuka
1 žlica cimeta
1 vanilin šećer
1 žlica prezle
2 žlice šećera
grožđice
Zamjesiti tijesto, premazati ga s malo ulja pa ostaviti pokriveno pola sata.
Za to vrijeme očistiti i naribati jabuke, malo ih ocijediti od viška soka, dodati ostale sastojke.
Tjesto razvući, staviti nadjev pa zarolati.
Savijaču premazati uljem pa peći u ugrijanoj pećnici na 180C oko 40min.
Jauke, cimet, grozdjice sve sto volim, divna savijaca, kao i prezentacija. Savrseno
OdgovoriIzbrišiKako si je dobro 'upakovala'! Obozavam sve kolace sa jabukama i cimetom :-)
OdgovoriIzbrišiAjme, ovo mi je došlo ko' naručeno! Izgledom me tvoja savijača podsjeća na one u kojima nezasitno uživam pri svakom odlasku u Beč. I nikako da pogodim tijesto...jer nisu to tanke kore, niti je lisnato tijesto...bit' će da je upravo ovo kakvo si ti podijelila s nama. Moram još pohvaliti ovu divno uređenu škrinju (ili je to konzolni stolić koji se može povećati?). Sve zajedno, vrhunski doživljaj za oko....a sada pravac kuhinja :). Bokić cmokić!
OdgovoriIzbrišiHvala drage cure na komentarićima...
OdgovoriIzbrišiĆao..
Ovo jako lipo i ukusno izgleda!
OdgovoriIzbrišiLepo sam ja rekla ,žena za sve! Sve kreacije na jednom mestu ...
OdgovoriIzbrišidodje mi da sve smažem ...i kako nisam bliže ...
...savijača od jabuka...božanstven klasik na stolu... tvoja izgleda savršeno!...a jabuke i cimet su naprosto neodoljivi...tvoje fotografije me ostavljaju bez riječi... idem dalje šetati po tvojim divnim blogovima... lijep pozdrav... :)
OdgovoriIzbrišiMmmmh, meni jedan od najdražih kolača! Izgleda predivno!!!
OdgovoriIzbriši