Kruške oguliti, pa ih poslagati u uži lonac. Dodati vino i vodu (pola-pola), šećer i začine. Kuhati da kruške omekšaju a da se ne prekuhaju, oko desetak minuta.
Kuhane kruške izvaditi iz lonca a preostalu tekućinu nastaviti kuhati dok ne postane sirupasta.
Poslužiti dobro ohlađeno, dobro bi došla i kuglica sladoleda od vanilije...
sastojci:
4 kruške
0,50 l bijelog ili crnog vina
0,50 l vode
0,10 kg šećera
korica cimeta
3 klinčića
malo muškatnog oraščića
korica limuna
1 vanilin šećer
Jos nikada nisam pokusala pripremiti kruske na ovaj nacin. Gledajuci tvoje dobijam inspiraciju - sigurno su veoma aromaticne i ukusne!
OdgovoriIzbrišiUvijek kad vidim ovaj kazem probacu, ali nisam do sada, meni ovo divno izgleda, tako elegantno, a od ovih sastojaka ne moze, a da ne bude ukusno.
OdgovoriIzbrišiFantasticne slike.
Recept je super ali fotka ! Imala sam prilike da probam ,prekrasno ...
OdgovoriIzbrišiLipo izgleda i ovi svi sastojci, mislin da bi me piježalo... nisan nikad probala! :)
OdgovoriIzbriši...danas gledam kruške u dućanu...poželjela sam nešto s njima napraviti...ali morala sam se suzdržati...još je previše kolača ostalo od blagdana... ali ovo svakako moram probati...:)
OdgovoriIzbriši...fotografije su fantastične!...sviđa mi se jednostavnost i minimalizam na njima...:)