Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.


22. srp 2013.

marmelada od breskvi




Na 4 kg očišćenih i narezanih breskvi dodala sam 1,20 kg šećera i sok od dva limuna. Kuhala sam nešto više od ure, na laganoj vatri. Pred kraj sam pola izmiksala štapnim mikserom.




Vrućom marmeladom sam punila tegle koje sam prethodno dobro oprala pa grijala pola sata u pećnici na 150C, zatvorila sa prokuhanim poklopcima pa tegle okrenula naopako oko desetak minuta.








marmelada od maraške








3 kg višnje maraške bez koštica
0,50 kg šećera ( ko voli slađe, može i do 1 kg. )
3 vanilin šećera
1 žlica cimeta
0,10  l crnog vina


Sve sastojke staviti u lonac i kuhati na laganoj vatri stalno miješajući dok se ne zgusne. Vruću marmeladu lijevati u vruće teglice koje su se grijale u pećnici na 100 C oko pola sata.

Teglice odmah zatvoriti prokuhanim poklopcima pa ih okrenuti naopako nekih desetak minuta........






 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...