Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.

22. srp 2013.

marmelada od breskvi




Na 4 kg očišćenih i narezanih breskvi dodala sam 1,20 kg šećera i sok od dva limuna. Kuhala sam nešto više od ure, na laganoj vatri. Pred kraj sam pola izmiksala štapnim mikserom.




Vrućom marmeladom sam punila tegle koje sam prethodno dobro oprala pa grijala pola sata u pećnici na 150C, zatvorila sa prokuhanim poklopcima pa tegle okrenula naopako oko desetak minuta.








marmelada od maraške





3 kg maraški bez koštica 
0,50 kg šećera (ko voli slađe može i do 1kg)
3 vanilin šećera
1 žlica cimeta
0,10 l crnog vina





Sve skupa staviti u teću i kuhati na lagano, stalno miješajući, dok se ne zgusne.Vruću marmeladu uliti u vruće tegle koje su  se grijale u pećnici na 150C oko pola sata..

Tegle zatvoriti prokuhanim poklopcima pa ih okrenuti naopako nekih desetak minuta.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...