Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.


13. tra 2013.

ferrero rocher



evo kako je meni ispala....









sastojke mjeriti šalicom od 2 dcl.....

biskvit......

1.5 šalica  kristal šećera
1 šalica  oštrog brašna
1 šalica glatkog brašna
3/4 šalice kakaa
1 1/2 žličica praška za pecivo
1 1/2 žličica sode bikarbone
3 jaja
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
1 vanilin šećer
 1/2 šalice vruće vode




priprema biskvita..standardno....

Sve mokre sastojke izmiksati pa dodati u suhe sastojke...osim vruće vode.
Dobro izmiksati  pa na kraju uliti vruću vodu pa još malo promiješati.
Peći oko 35min u ugrijanoj pećnici na 180C.


   


















krema...


400 g nutele
500 g mascarponea
300 g poprženih pa samljevenih lješnjaka....(pola samliti  malo krupnije)
3 velike žlice šlaga


Izmiješajte nutelu, malo šlaga i mascarpone pa dodajte lješnjake( ostavite malo za dekoraciju)
Biskvit prerežite na pola, premažite kremom, pokrijte drugim listom biskvita pa cijelu tortu premažite izvana,
ukrasite pa s njom u frižider.
Torta je savršena !!!!!




1. tra 2013.

rođendanska tuti-fruti..












recept možete vidjeti ovdje.


Uskršnja pogača....







1 kg brašna
200 g šećera
3 jaja
4 žumanca
250 g maslaca
70 g kvasca
1 prašak za pecivo
malo soli
o,5 dl ruma
1-2 dl mlika
malo prošeka
limunova i narančina korica

 premaz:

2 žumanca razmućena
sokom od naranče i
jednim vanilin šećerom








                           






                                             

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...