Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.

24. stu 2012.

Jelin kolač




biskvit:

5 žlica šećera
5  jaja
0,08 kg oraha
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
0,10 kg čokolade
lisnato tijesto


Razvaljati pa ispeći  lisnata tijesta.
Miksati šećer i žumanjke, dodati brašno i prašak za pecivo, rastopljenu čokoladu i  mljevene orahe. Dodati snijeg od bjelanjaka pa  potkopavajući žlicom lagano izmiješati. Peći u ugrijanoj pećnici na 180*C oko 20 min. u velikoj tepsiji (36x42 cm ).Pečeni  biskvit poprskati  rumom.






 krema:

1 l mlijeka
7 žlica oštrog brašna
0,20 kg šećera
2 vanilije
0,15 kg maslaca



Brašno skuhati u mlijeku pa pustiti da se ohladi.
Maslac, šećer i vaniliju pjenasto izmiksati.
Dodati u hladnu kremu pa još sve dobro izmiksati.
Na kraju dodati malo soka od limuna.

Lisnato tijesto staviti u tepsiju pa premazati polovicom kreme, dodati ohlađeni biskvit, premazati ga  ostatkom kreme pa pokriti drugim lisnatim tijestom.
Jednostavno a tako dobro....mljacccc...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...