Biskvit
8 jaja
10 žlica brašna
8 žlica šećera
2 praška za pecivo
2 vanilin šećera
Biskvit peći u ugrijanoj pećnici na 180C u tepsiji promjera 30cm. Ohlađen prerezati na dva lista.
Krema
3 čvrsta jogurta
0.50 l šlaga (za kremu i ukrašavanje)
0.20 kg šećera
sok od dva limuna
2 mljevene želatine
1 vanilin šećer
jagode
Izmiksati jogurte sa šećerom, vanilijom i limunovim sokom. Dodati istu količinu šlaga koliko je i jogurta. Miksati pa dodati rastopljenu želatinu. U jedan dio kreme umiješati očišćene, oprane i narezane jagode.
Polovicu biskvita vratiti u tepsiju u kojoj se pekao, premazati kremom, staviti jagode pa zatim ostatak kreme. Prekriti drugom polovicom biskvita. Tortu staviti u frižider na nekoliko sati, zatim je preokrenuti na stalak pa ukrasiti.
Lijep pozdrav.