Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.

6. svi 2012.

jogurt torta



Biskvit

8 jaja
10 žlica brašna
8 žlica šećera
2 praška za pecivo
2 vanilin šećera

Biskvit peći u ugrijanoj pećnici na 180C u tepsiji promjera 30cm. Ohlađen prerezati na dva lista.



Krema

3 čvrsta jogurta
0.50 l šlaga (za kremu i ukrašavanje)
0.20 kg šećera
sok od dva limuna
2 mljevene želatine
1 vanilin šećer
jagode 




Izmiksati jogurte sa šećerom, vanilijom i limunovim sokom. Dodati istu količinu šlaga koliko je i jogurta. Miksati pa dodati rastopljenu želatinu. U jedan dio kreme umiješati očišćene, oprane i narezane jagode.
Polovicu biskvita vratiti u tepsiju u kojoj se pekao, premazati  kremom, staviti jagode pa zatim ostatak kreme. Prekriti drugom polovicom biskvita. Tortu staviti u frižider na nekoliko sati, zatim je preokrenuti na stalak  pa ukrasiti.

Lijep pozdrav.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...