Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.

10. tra 2012.

poširana jaja

sa špinatom i šunkom





Špinat sam "bacila" na maslinovo ulje, posolila, pa kratko dinstala dok nije uvenuo. Kad se malo prohladio,  odlila sam višak tekućine pa dodala još malo ulja i češnjaka. Stavila špinat na pijat pa na nj'  dodala  žlicu  ličke base... 


Jaja sam poširala u vrućoj vodi uz dodatak malo soli i žličice octa, tako što sam ga  razbila na mali pijatić pa ga lagano spustila u vruću vodu na nekoliko minuta da se bjelanjak zgruša. Voda ne smije kuhati, najbolje je teću staviti samo jednim dijelom na laganu vatru. Jaja kuhati jedno po jedno... Kad je jaje gotovo izvadila sam ga šupljikavom žlicom pa na kratko uronila u hladnu vodu i to je to...








kruške u vinu


Kruške oguliti, pa ih poslagati u uži lonac. Dodati vino i vodu (pola-pola), šećer i začine. Kuhati da kruške omekšaju a da se ne prekuhaju, oko desetak minuta.
Kuhane kruške izvaditi iz lonca a preostalu tekućinu nastaviti kuhati dok ne postane sirupasta. 
Poslužiti dobro ohlađeno, dobro bi došla i kuglica sladoleda od vanilije...





sastojci:

4 kruške
0,50 l bijelog ili crnog vina
0,50 l vode
0,10 kg šećera
korica cimeta
3 klinčića
malo muškatnog oraščića
korica limuna 
1 vanilin šećer 







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...