Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.


5. sij 2012.

mocha kocke


Prvi put sam evo radila ove kockice, prekrasne su i jednostavne za napraviti.Ako ne volite preslatke kolače   onda je ovo idealan kolačić za vas.....


Izmješati šećer u prahu i kakao.U drugu posudu izmješati brašno, kuk škrob i sol.

Najprije izmiksati maslac, šećer u prahu i kakao, zatim dodati vaniliju i espreso u prahu pa sve još dobro izmiksati da se sve lijepo spoji. Dodati brašno, škrob i sol pa dobro ručno izmijesiti. Tjesto razvaljati na papiru za pečenje na debljinu od  pola centimetra. Oštrim nožem zarezati kocke veličine 7 x 3 cm pa skupa s papirom staviti na plitku tepsiju. Peći  12 - 15 min. u ugrijanoj pećnici na 180C. Ohlađene kocke rukama razdvojiti pa  spremiti u frižider. Ukrasiti rastopljenom bijelom čokoladom.


Potrebno je:

1 1/2 šalice(od 2dl) šećera u prahu
3/4 šalice kakaa
3 žlice škrobnog brašna
2 1/4 šalice brašna
1/2 žličice soli
1 1/2 šalice maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žlice instant espreso kave
bijela čokolada

3. sij 2012.

torta od oraha


koja se doslovno topi u ustima...


Za biskvit je potrebno:

9 jaja  
150g oraha
150g brašna
200g šećera
2 vanilin šećera




Postupak...., standardno:

Miksati žumanjke, šećer i vaniliju dok se šećer skroz ne otopi i  smjesa postane kremasta.Od bjelanjaka napraviti snijeg pa ga  naporedo s brašnom i orasima  dodavati u smjesu od žumanjaka .Lagano mješati potkopavajući da smjesa za biskvit ostane pjenasta. Pećnicu ugrijati na 180C pa biskvit peći oko 30 - 35 min. u tepsiji promjera 30 cm. obloženu papirom za pečenje.


Krema:

3 dcl mlijeka
220 g mljevenih oraha
220 g maslaca
220 g šećera u prahu
4 žlice kristalnog šećera
2 vanilije
rum



U teću staviti  mlijeko, kristal šećer i orahe pa kuhati dok se smjesa ne zgusne. Pustiti da se skroz ohladi. U hladno dodati maslac koji je predhodno dobro izmiksan sa šećerom u prahu, dobro izmješati pa  staviti u frižider da se  stisne.  Ohlađeni biskvit izrezati na tri ili još bolje četiri lista, poprskati rumom pa premazati kremom, ukrasiti pa u frižider.

Lijep pozdrav.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...