Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.

27. lis 2011.

pileća juha



sa griz-jetrenim knedlicama.








Knedlice radim onako odokativno.

Pofrižim malo  sitno nasjeckane kapule pa kad je gotova dodam malo usitnjenog češnjaka i peršina i odmah skinem s vatre.Pileću jetricu očistim od žilica i masnih komadića pa je izmiksam u pastu. Dodam jaje,ohlađenu  kapulu sa češnjakom i peršinom, malo prezle , griz,posolim i popaprim. Smjesu dobro izmiješam i pustim je malo odmoriti.Pomoću dvije žličice pravim knedlice pa ih stavljam u kipuću juhu da se kuhaju od 15-20 min.









22. lis 2011.

melanzane na sicilijanski


  

Evo kako Melanzana sprema melanzane. Dakle, melanzane narezati na ploške pa nožem površinski zarezati mrežu.Ploške prokuhati u slanoj vodi 3-4min.
Kuhati po par komada da se ne izlome pri vađenju.






Prokuhane stavljati na kuhinjski papir da upije višak vode.
Kad su hladne posipati tvrdim naribanim sirom(paškim,livanjskim i sl.),popapriti pa preklopiti.
i slagati u nauljenu tepsiju. 











 Posipati sa još malo sira pa preliti unaprijed 
spremljenom šalšom. Zapeći deset do petnaest min. na 200C. Posipati parmezanom i dobar tek.

  






Posted by Picasa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...