Kad je riječ o čokoladi, otpor je uzaludan.

31. kol 2011.

jogurt kocke

s jagodama, pa još dobro rashlađene.....mmmmm...




Znači ovako...
Tepsija je veličine pećnice a za takvu tepsiju je potrebno:
biskvit
8 jaja
8 žlica šećera
8-10 žlica brašna
2vanilije, 1prašak za pecivo
Žumanjke, šećer i vaniliju miksati dok smjesa ne postane  pjenasta.
Napraviti snijeg od bjelanjaka pa u prvu smjesu naporedo dodavati
snijeg i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Lagano potkopavati da ostane rahlo.

krema
3 jogurta
0.50 l vrhnja za šlag
0.20 kg čećera
sok od dva limuna
2 mljevene želatine
jagode ili voće po želji

Miksati jogurte, šećer i sok od limuna
Dodati tučeni šlag pa još malo miksati.
Rastopljenu želatinu prohladiti pa uliti u kremu.
Još malo miksati.
Dodati voće, nafilati biskvit pa na hlađenje.



rižoto od povrća

Ovo je sasvim lagani ljetni obrok koji jednostavno mami...
Super obrok za vegetarijance a i za nas ostale, dakako...
Što više povrća to će rižoto biti ukusniji. Bitno je u ovom rižotu
da se povrće sasvim kratko prodinsta, da se ne prekuha.
I zlatno pravilo svakog rižota, riža mora biti al dente.
Dobar vam tek želim... 


15. kol 2011.

pečene breskve

  kako ih ja radim..
Breskve operem, prerežem na pola pa izvadim košticu. Polovice lagano izdubim, "meso" breskvi zgnječim , dodam mljevene orahe, šećer, krušne mrvice, rum i maraskino. Sve dobro izmiješam pa dobivenom smjesom  napunim breskve. Gornjim  sam polovicama  koricu zarezala u križ pa lagano preklopila prema van.                               



Poslažem ih u posudu  pospem sa dosta šećera a na dno ulijem  otprilike 1 dl vode.
Tako pripremljene stavim peći u pećnicu zagrijanu na 180C oko 35-40 min.Za vrijeme pečenja
nekoliko puta ih zalijevam nastalim sokom.
Poslužila sam sa šlagom, dobro paše i sladoled, dakako.....


 



            





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...